Mestereink

Magyar Gyula

fafaragó, népi iparművész

Közel egy tucatnyi keményfa megmunkálásával dolgozó faműves, aki letisztult stílusban készít természetes konyhai eszközöket, melyek nívós esztétikai és praktikus használati értékkel bírnak.

Bedő Anikó

fazekasmester

Pécsi fazekasmester, aki edényeit korongolással készíti, jellemzően írókával díszíti, melyek közt használati és dísztárgyak is megtalálhatók. A mester és termékei számos hazai és nemzetközi szakmai elismeréssel, díjjal rendelkeznek.

Drüsszler Gábor és Gellén Enikő

keramikus, népi iparművész

Korongozó kézműves-házaspár, akik agyagból készítenek dísztárgyakat és hétköznapi használatra alkalmas edényeket. Munkáikon használt egyedi, vidám minták hűen tükrözik fiatalos, lendületes, kreatív személyiségüket. Edényeik készítésénél különleges, magas hőmérsékletű égetési technológiát alkalmaznak, melynek köszönhetően minden termékük alkalmas mikrohullámú sütőben való használatra és mosogatógépben moshatóak.

Tóthné Vecsei Marianne

keramikus, népi iparművész

Már diákkorában is élénken érdeklődött a kézműves-tevékenységek iránt. A népművészetből kiemelt forma-és motívumkincseket saját ízlésére formálva egyéni stílust alakított ki. Használati- és dísztárgyakat egyaránt készít, melyek praktikusságuk mellett a konyha, a lakás és a kert díszei lehetnek.

Gabriel Bonbon Manufaktúra Kft., Gábor Sándor

csokoládé-különlegességek gyártása

A siklósi házaspár manufaktúrájában különleges ízű, kézzel készített, kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó bonbonok, táblás-töltött csokoládék, trüffelek, pralinék készülnek. Specialitásuk a borokhoz „hangolt” bonbonok, fűszerezett mini táblák, melyek új dimenziókat nyitnak a borkóstolás világában.

Élő József

Maszkfaragó és Népviseleti babakészítő, Remek-díjas Kétszeres Népi iparművész

A busómaszk-faragó és busóalak-készítő mester munkái hűen tükrözik a többszáz éves néphagyományt. Kézműves termékei világviszonylatban is egyedülállóak. A megmunkálás minden részletében érezhető a mester szeretete és elhivatottsága a szakma és a hagyományőrzés irányába.

Polgár Zsuzsa

mézeskalács-készítő, népi iparművész

Mézesein a cukormázból hajszálvékony vonalkákkal megeleveníti a népi hímzések motívumvilágát. Egyetlen vonal, ciráda sem csúszik félre, benne van minden a fejében, a kezében, vérében, zsigereiben. Mézeskalács-alkotásai megelevenítik a népi kultúra tárgyi és szellemi világát.

Mecsek Drog Kft.

Teakészítő

A természetes teakészítmények a Mecsek hegység lábánál található, különleges klímájú környezetben készülnek - ahol régi hagyománya van a gyógynövény-termesztésnek. Életmód-, gyümölcs-, gyógy-, mono- és élvezeti teák közül válogathatunk, melyek testi-lelki feltöltődést biztosítanak.